הדבר הראשון שעליך לעשות לפני הכרזת מועמדותך

הדבר הראשון שעליך לעשות לפני הכרזת מועמדותך

מועמדים רבים חושבים שקמפיין בחירות סובב סביבם. שלבוחרים אכפת מהם ותו לא.
האמת היא שכלל בסיסי בפוליטיקה הוא שלבוחרים לא אכפת מכם, המועמדים. לבוחרים אכפת ממה שאתם הולכים לעשות עבורם לאחר שתבחרו לתפקיד המדובר.
לכן, אם ברצונכם לנצח בקמפיין פוליטי על מנת להיבחר למשרה בה אתם חושקים- בין אם זה להיות חבר כנסת או יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב- עליכם לענות על השאלה הבאה: למה אני מתמודד, ומה אעשה עם התפקיד כשאבחר?

ישנן 5 דרכים באמצעותן תוכלו לענות על השאלה הזאת:

1. לו היית יכול לשנות משהו בהניף שרביט… – עליך לקחת דף ועט ולרשום מה היית משנה לו היו לך כוחות קסם. אילו יכולת לשנות כל דבר, מה הדבר הראשון שהיית משנה בקהילה/ארגון בהם אתה מתמודד?
למשל, אילו ברצונך להתמודד לתפקיד ראש עיריית תל אביב- מהו הדבר הראשון שהיית משנה "בהינף שרביט" לו אתה כל יכול? האם תטפל תחילה בבעיית השוהים הבלתי-חוקיים בדרום תל אביב? האם תטפל תחילה במצוקת החנייה בעיר? האם תטפל תחילה בבעיית הפקקים בכבישי העיר?
יהיה הנושא אשר יהיה, בחירתך צריכה להיות כנה. כלומר, אל לך לבחור נושא רק מפני שאתה סבור כי זהו נושא מרכזי וחשוב. עליך להיות נלהב לטפל בנושא הזה.

2. עקוב אחר החדשות– על מנת לענות על השאלה מדוע אתה מתמודד ומה תעשה עם התפקיד בשביל הבוחרים, עליך להיות מעודכן בכל מה שקורה בסביבה בה אתה מתמודד. למשל, אם ברצונך להתמודד על ראשות העיר, דרך טובה להישאר מעודכן היא להתחיל לקרוא באופן קבוע עיתונים מקומיים (מודפסים ובאינטרנט) אשר מכילים חדשות לגבי הקהילה שלך. אם את מתמודדת לתפקיד יו"ר אגודת הסטודנטים- קראי את עיתון האגודה. אם אתם רוצים להיבחר לכנסת, עקבו אחר העיתונות הארצית וערוצי החדשות. עיתונים וערוצי חדשות מציגים סיפורים המכילים כאב, חוסר צדק ומחדלים המשפיעים על חיי האנשים החיים בקהילה שלך. על ידי מעקב אחר החדשות, יש באפשרותך להחליט אילו נושאים חייבים להיות מתוקנים על ידך לאחר שתבחר.

3. צא לשטח– מועמד חכם לא יסתפק בצפייה בערוצי הטלוויזיה או גלישה בפייסבוק, אלא ייצא לשטח בעצמו על מנת ללמוד מקרוב על הנושאים שחשובים בקהילה בה הוא מתמודד. בהיותך מסייר בשטח, עליך לרשום את כל המחדלים שאתה רואה: מחדלים סביבתיים כמו מפעלים מזהמים בקרבת בתי ספר, מחדלים תחבורתיים כמו צמתים מסוכנים, מחדלים בטיחותיים כמו אתרי בנייה ללא פיקוח ועוד.

4. סיעור מוחות– לא משנה עד כמה אתה חכם ובעל ניסיון, קבלת זווית ראיה שונה משלך תמיד מאפשרת בחינת דברים מחדש. גייס את חמשת האנשים החכמים ביותר שאתה מכיר, שבו יחדיו בשעות הערב כאשר כולכם פנויים והעלו רעיונות אפשריים לגבי מה לכלול במצע הקמפיין שלך.

5. היפגש עם בעלי השפעה– עליך ללמוד מבעלי תפקידים בקהילה בה אתה מתמודד על האתגרים המקומיים בהם אותם אנשים בעלי השפעה נתקלים בניסיונם למלא את תפקידם בהצלחה. היפגש עם מנהיגי קהילה אשר נתמכים על ידי ציבור רחב על מנת ללמוד על סוגיות מקומיות ומחדלים שיש לתקן.
התייעצות עם אותם מנהיגי קהילה יכולה להיות יעילה ביותר, שכן אותם אנשים לרוב מבינים את האתגרים המקומיים בצורה הטובה ביותר ולחלקם אף עשוי להיות פתרון להציע לך.

זהו להיום. אני סקרן לדעת מה אתם חושבים על המאמר. מוזמנים להגיב!
אם ברצונכם להיבחר לתפקיד הדורש התמודדות בבחירות- בכל ארגון או קהילה- השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם.

Scroll to Top