טיפים ליצירת קשרי ממשל

טיפים ליצירת קשרי ממשל

נבחרי ציבור ופקידי ממשל הם אנשים עסוקים. הם מוצפים בהמון מידע ובקשות מקבוצות שונות. הם מנווטים בין הכוחות הפוליטיים השונים. הם שואפים להיבחר מחדש (נבחרי הציבור) ולשמור על מעמדם (פקידי הממשל).
לכן, עולה השאלה כיצד הארגון שלך יכול להתבלט מעל לאותם דברים שמעסיקים את נבחרי הציבור ופקידי הממשל באופן תדיר. כיצד הארגון שלך יכול ליצור קשרי ממשל טובים על מנת לקבל יחס יותר מבין בכל הקשור לרגולציה המשפיעה על ההצלחה של ארגונך.
על מנת לענות על השאלה הזאת, יש להגדיר תחילה מהם קשרי ממשל טובים.

קשרי ממשל טובים מבוססים על מעבר של מידע בין הארגון שלך לבין פקידי הממשל ונבחרי הציבור. אלו רוצים להשפיע על מדיניות כך שתטיב עם האזרחים, ואילו הארגון שלך שואף לקדם את מטרותיו- יהיו אשר יהיו. קשרי ממשל טובים מאפשרים לשני הצדדים להשיג את מבוקשם בכך שמתפתחת הבנה בכל הנוגע לחשיבות ההצלחה של הארגון שלך עבור נבחרי הציבור ופקידי הממשל. אם להיות יותר מדויק, הצלחת הארגון שלך מטיבה עם האזרחים ובכך מטיבה עם מי שקובע את המדיניות.

על מנת להגיע למצב כזה, יש לבנות תכנית מסודרת אשר תכלול את הצעדים הבאים:

1. עריכת מחקר– על מנת לבנות קשרי ממשל אפקטיביים, עלינו לדעת את סדרי העדיפויות של הממשלה והכנסת, כלומר אילו נושאים נמצאים בסדר היום של הממשלה, וכן מי הם השחקנים הרלוונטיים מבין כלל חברי הכנסת והשרים אשר יוכלו לקדם את מה שאנחנו רוצים לקדם.
בשביל שנוכל לדעת את כל זה, עלינו לערוך מחקר אשר יגלה לנו מהם התחייבויות הממשלה והכנסת בכל הקשור לתחום של הארגון שלנו. עלינו לגלות מה הושג עד כה ומה מונח על השולחם על מנת שיושג בעתיד. בהמשך, עלינו לזהות שחקנים בעלי השפעה בתחומי המדיניות אשר תשפיע על הארגון שלנו, הן מהזירה הפוליטית והן מהזירה הפקידותית.
מה שיעזור לנו לבנות קשרי ממשל טובים עם השחקנים השונים יהיה לוודא שהמטרות שלנו ומטרות הממשלה תומכות זו בזו.

2. קביעת מטרות– כפי שנכתב למעלה, נבחרי ציבור ופקידי ממשל עמוסים במידע רב, ולכן אין טעם בקביעת פגישה או יצירת קשר עמם מבלי שאנו יודעים מה מטרת יצירת הקשר- מה ברצוננו להשיג. על מנת לוודא שמערכת היחסים עם נבחרי הציבור ופקידי הממשל תהיה יעילה, עלינו להציב מטרות. הן לטווח הקצר והן לטווח הרחוק. בנוסף, עלינו להחליט אילו מטרות חשובות ואילו פחות על מנת שנוכל למקד את הפגישות עם קובעי המדיניות.

3. התאמת המסר– אחד הכללים הבסיסיים בעולם קשרי הממשל הוא שיש להציע פתרונות של Win-Win, כלומר שגם מצבך וגם מצבו של קובע המדיניות ישתפרו עקב שינוי המדיניות. על מנת לעשות זאת, יש לוודא כי המסר המרכזי אותו אנו משדרים במהלך חילופי הדברים בינינו לבין קובעי המדיניות עונה על הצרכים שלהם ושאיפותיהם. עלינו לחשוב מה מניע אותם, ומה עלול להרחיק אותם.
בנוסף, יש להתאים את המסר לסוג קובע המדיניות עמו אנו מתקשרים. למשל, אנו נפנה בצורה שונה אל פקיד ממשל מאשר נבחר ציבור.

4. יצירת בריתות– לפעמים גם את המובן מאליו יש להגיד, ולכן אציין כי ככל שיותר אנשים/ארגונים יתמכו במטרה שלכם, כך הסיכוי שעמדתכם תמצא אוזן קשבת בקרב מקבלי ההחלטות. למשל, אם אתם חברה שרוצה לייבא מזון על מנת להתחרות בחברות המזון הגדולות במשק הישראלי, אפשר לשתף פעולה עם חברות ייבוא מזון נוספות על מנת ליצור את מנוף הלחץ הראוי אל מול משרדי הממשלה.

5. סבלנות– קשרי ממשל אפקטיביים מתבססים על יצירת אמון וכבוד הדדי אשר יאפשרו את מציאת עמק השווה ובכך לקדם צעדי מדיניות ופתרונות רלוונטיים. כמו בכל מערכת יחסים מוצלחת, לוקח זמן לפתח רמה גבוהה כזו של הדדיות ולכן יש צורך בלהקדיש זמן על מנת לא רק ליצור את הקשר הראשוני אלא גם לטפח את הקשר כדי שיניב תוצאות.


אם לארגון שלכם יש מטרה אשר יכולה להיות מושגת רק בעזרת יצירת קשרי ממשל, או אם אתם מושפעים ממדיניות ציבורית בצורה כלשהי, אל תהססו לפנות אליי לייעוץ על מנת שאוכל לסייע לכם ליצור קשרי ממשל טובים יותר עם קובעי מדיניות.

Scroll to Top