איך לדעת האם יועץ קשרי הממשל שלכם עושה עובדה טובה?
ארגונים רבים שוכרים את שירותיהם של יועצי קשרי ממשל על מנת לקדם את האינטרסים שלהם בקרב מחוקקים וקובעי מדיניות. רבים מאותם ארגונים חושבים שהצלחת יועץ קשרי הממשל נמדדת בהעברת (או אי-העברת) החקיקה הדרושה להשגת מטרות הארגון ששכר את יועץ קשרי הממשל.
אולם, הבעיה עם המדד הזה היא שישנם כוחות רבים שיש בהם כוח להשפיע על התקדמות החקיקה הדרושה. למשל, המשמעת הקואליציונית אשר לעיתים כובלת את ידי חברי הכנסת. האווירה הפוליטית אשר מכתיבה לרוב את הלכי הרוח בכנסת. מידת יציבות הקואליציה. כל אלו אינם תלויים ביועץ קשרי הממשל אשר אתם כארגון מגייסים. אלו משתנים שיכולים להשתנות עם הזמן.
לכן, דרך יותר אפקטיבית למדוד את הצלחתו של יועץ קשרי הממשל אותו אתם שוכרים תתחשב בגורמים הבאים:
– יכולת ליצור מערכות יחסים: שינויי חקיקה או מדיניות אינם מתרחשים הודות לאדם אחד. אלו כאמור מושפעים מגורמים רבים. לכן, יש ליצור מערכות יחסים עם מחוקקים וקובעי מדיניות על מנת שיהיה ניתן לרתום אותם למהלך אשר יטיב עם מטרות הארגון שלך, וכאן נכנס לתמונה יועץ קשרי הממשל. עליו ליצור מערכות יחסים המבוססות על אמון וכבוד, אשר יהיה בכוחן לאפשר לו להציג בצורה יעילה את העמדות של הארגון ששכר את שירותיו- הארגון שלך. הצלחת יועץ קשרי הממשל ליצור מערכות יחסים שכאלו היא צעד ראשון בדרך להשגת מטרות ארגונך, אך זה לא תמיד מבטיח כי השינוי המיוחל אכן יבוא במהרה. מה שכן, ללא בניית מערכות יחסים חזקות, השינוי לא יבוא לעולם.
– התמדה: שינויי חקיקה או מדיניות לעיתים עורכים זמן, שכן אלו מושפעים מאותם כוחות ואינטרסים (אשר לעיתים סותרים אחד את השני) המאפיינים את הסביבה הפוליטית. מצב זה יוצר סחבת בתהליכי החקיקה. בנוסף, חוק אשר נפסל לא יוכל להעלות לדיון מחודש אלא לאחר תקופה של חצי שנה. לפיכך, על הארגון השוכר את שירותיו של יועץ קשרי הממשל להבין כי חקיקה ומדיניות אלו דברים שלוקחים זמן, ולכן על יועץ קשרי הממשל להיות בעל יכולת התמדה, אשר תאפשר לו להתמסר לתהליך באופן יום יומי.
– היכרות עם תהליכי חקיקה וקביעת מדיניות: יועץ קשרי הממשל שאתם שוכרים חייב להיות בקיע בשלבי החקיקה השונים אשר דרכם עוברת כל הצעת חוק. כמו כן, חייב יועץ קשרי הממשל להיות מסוגל לתקשר למחוקקים את החשיבות שבהצעת החוק הן עבור הארגון עבורו הוא עובד והן עבור אותם מחוקקים (גיוס תמיכה ציבורית, קידום מעמד ציבורי וכו').
לסיכום, הצלחתו של יועץ קשרי הממשל אותו אתם שוכרים אינה מסתכמת בהעברתה של הצעת חוק כזו או אחרת, אלא בבניית וטיפוח מערכות יחסים ארוכות טווח אשר יסייעו לו לגייס תמיכה עבור מטרות הארגון שלכם. את הצלחתו של יועץ קשרי הממשל ניתן למדוד על ידי מדידת היכולות הנ"ל. זאת נעשה באמצעות דירוג יועץ קשרי הממשל על פי כל אחד משלושת היכולות הללו בסולם של 1 (חלש) עד 5 (חזק). את הדירוג יכולים לבצע עובדי הארגון וכן היועץ עצמו, ולאחר מכן ניתן לערוך השוואה בין התוצאות השונות שהתקבלו.
אשמח אם תספרו לי בתגובות על התרשמותכם מן המאמר, ואם ברצונכם לקבל ייעוץ טלפוני חינמי אנא השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם.